Duurzaamheidscoach.nl
Afbeeldingen Duurzaamheidscoach.nl

Hoofdkantoor ODIN Groep Excellent

Nieuwe kantoor ODIN Groep krijgt Excellent ontwerpcertificaat.

Op 5 april jl. is door Stefan van Uffelen van de DGBC het BREEAM-NL ontwerpcertificaat Excellent afgegeven voor het nieuw te bouwen hoofdkantoor van de ODIN Groep in Hengelo. Het certificaat is afgegeven op grond van het door Duurzaamheidscoach.nl opgemaakte assessmentrapport. 

De Odin Groep is een veelzijdige en dynamische ICT-organisatie. De bedrijven die tot de groep behoren, hebben elk zo hun eigen expertise en werkterrein. Voor hen vormt de Odin Groep de solide basis om te excelleren en elkaar te versterken. Daarbij biedt de groep de brede backoffice-ondersteuning die de onderdelen in staat stelt zich te focussen op hun specialismen − en zo hun eigen succes én dat van hun klanten te bevorderen. Tot de Odin Groep behoren de volgende bedrijven:

 • Lesscher IT
  Toonaangevend in (complexe) kantoorautomatisering, managed services en databeveiliging.
 • Heutink ICT
  Marktleider in unieke ICT-concepten en -toepassingen voor het Primair Onderwijs.
 • Van Dijk ICT
  Dé specialist in ICT voor het voortgezet- en beroepsonderwijs.

Het gebied als geheel wordt ontwikkeld door Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen. Naast het gecertificeerde kantoor ontwikkelen zij ook de nieuwbouw van een datacenter en andere kantoren ter plaatse.
Bij de ontwikkeling van het nieuwe kantoor is al in een vroeg stadium van de de planontwikkeling besloten om een BREEAM-NL certificaat na te streven. 
Aan de hand van de door Nieman Raadgevende Ingenieurs uitgewerkte quickscan is vastgesteld dat hierbij een Excellent certificaat mogelijk moest zijn. 
Aansluitend heeft 
Martin Dunnink als BREEAM-NL Expert de bewijslast en onderbouwing aangeleverd. 

BREEAM-NL toetsing door Duurzaamheidscoach.nl®

Paul Zonneveld heeft het assessmentrapport voor project gemaakt. Hij is in een vroeg stadium tot BREEAM-NL assessor benoemd en heeft vastgesteld dat aan het gebouw het gevraagde certificaat toegewezen kon worden. Dit is voor de betrokken partijen nog een behoorlijke inspanning gebleken. Om de hoge ambitie waar te maken en omdat niet alle credits vanzelfsprekend haalbaar waren door o.a. de locatie zijn aanpassingen aan het gebouw doorgevoerd.
Bijzondere aspecten van het gebouw zijn:

 • Het is onderdeel van een herontwikkeling binnen een relatief verouderd industriegebied.
 • Voor verwarming en koeling wordt gebruik gemaakt van de restwarmte van het eveneens te ontwikkelen datacenter. 
 • Binnen de categorie Gezondheid zijn hoge scores gehaald door een optimale indeling van het gebouw en hoge installatietechnische eisen.
 • De hoge ambities bij de keuze van de toe passen materialen.

Het gebouw wordt in 2013 opgeleverd. Duurzaamheidscoach.nl® hoopt hierbij ook het oplevercertificaat te kunnen afgegeven. 


DZCoaching